Pronađena olupina alžirskog aviona: Niko od 112 putnika i sedam članova posade nije preživio

tačno.net
Autor 25.7.2014. u 10:39

Pronađena olupina alžirskog aviona: Niko od 112 putnika i sedam članova posade nije preživio

Načelnik Generalštaba Burkine Faso Gilbert Diandiera je izjavio da je alžirski avion pao na teritoriju Malija, 140 kilometara od grada Djibo. Potvrđeno je da je let AH 5017 Algeria Airlinesa prevozio 112 putnika i sedam članova posade. Među putnicima bilo je 51 državljanina Francuske

Niko od putnika i članova posade aviona Algeria Airlinesa koji je jučer u 11 sati nestao s radara nakon čega je utvrđeno da je pao u Maliju, nije preživio.

Načelnik Generalštaba Burkine Faso Gilbert Diandiera je izjavio da je alžirski avion pao na teritoriju Malija, 140 kilometara od grada Djibo.

“Spasilačke ekipe koje smo poslali na to područje utvrdile su da su vidjele mrtva tijela. Zbog činjenice da je bila noć, nismo bili u mogućnosti da damo konačan uvid”, rekao je Diandiera.

Naglasio je da je utvrđeno da je avion u potpunosti izgorio te da nije pronađena niti jedna preživjela osoba.

Istakao je da je mala mogućnost da je avion otet dodajući da je snažna oluja možda uzrokovala pad aviona.

S druge strane, predsjednik Malija Ibrahim Ebu Bekir Kitta je potvrdio da je kostur alžirskog aviona pronađen u pustinji na sjeveru Malija.

Tokom jučerašnje pres konferencije Algeria Airlinesa potvrđeno je da je let AH 5017 prevozio 112 putnika i sedam članova posade. Avion se kretao na relaciji Burkina Faso – Alžir. Avion je s radara nestao jučer u 11 sati u zračnom prostoru Malija, iznad grada Gao.

Ageria Airlines je sporni avion iznajmila od španske kompanije Swiftair.

Kako je saopćeno od 112 putnika koji su se u trenutku polijetanja ukrcali na avion 51 su bili državljani Francuske.

AA

tačno.net
Autor 25.7.2014. u 10:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija