Pronađene olupine i dijelovi tijela na mjestu pada indonezijskog aviona

tačno.net
Autor 10.1.2021. u 09:26

Pronađene olupine i dijelovi tijela na mjestu pada indonezijskog aviona

foto: AP

Spasioci izvlače dijelove tijela i ostatke aviona iz voda u blizini Džakarte, dan nakon što se srušio putnički avion u kojem su se nalazile 62 osobe.

Indonezijski ronioci pronašli su u Javanskom moru dijelove olupine Boeinga 737-500, saopćili su dužnosnici, dok su spasioci izvlačili dijelove tijela, dijelove odjeće i ostatke metala iz vode u koje se putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio u subotu, odmah nakon polijetanja sa aerodrome u Džakarti.

U avionu su se nalazile 62 osobe, među kojima je sedmero djece i tri bebe.

Jedno od plovila indonežanske vojske u nedjelju je “otkrilo signal” iz aviona na dubini mora od 23 metra, saopćilo je Ministarstvo saobraćaja.

Načelnik službe civilne avijacije Hadi Tjahjanto rekao je da su, između ostalog, pronašli dijelove trupa s dijelovima za registraciju aviona.

Nepoznat uzrok pada

“Ronioci istražuju lokaciju gdje se avion srušio u more”, kazao je Tjahjanto, izražavajući nadu da će ih vremenski uvjeti poslužiti te da će istragu nastaviti u nedjelju poslije podne.

Pauza u potrazi aviona Sriwijaya 182 uslijedila je nakon što je na mjestu koje odgovara koordinatama posljednjeg kontakta pilota otkriven signal.

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air, koji je letio na liniji iz Jakarte ka Pontianaku, pao je u more nedugo nakon polijetanja.

Još uvijek nije poznato šta je uzrokovalo pad aviona.

balkans.aljazeera.net

tačno.net
Autor 10.1.2021. u 09:26

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija