Prosvjedi protiv Camerona i najavljenih mjera štednje u Londonu – 17 uhićenih

tačno.net
Autor 10.5.2015. u 09:45

Prosvjedi protiv Camerona i najavljenih mjera štednje u Londonu – 17 uhićenih

Foto: Reuters

Prosvjednici su u subotu navečer bacali boce, limenke i dimne bombe na specijalnu policiju u središtu Londona prosvjedujući protiv izborne pobjede konzervativnog premijera Davida Camerona

LONDON   Policija je u subotu navečer u Londonu uhitila 17 osoba na prosvjedima protiv najavljenih novih mjera štednje održanih ispred rezidencije premijera Davida Camerona.

Prosvjednici su u subotu navečer bacali boce, limenke i dimne bombe na specijalnu policiju u središtu Londona prosvjedujući protiv izborne pobjede konzervativnog premijera Davida Camerona.

Prosvjednici su, odvojeni kordonima policije od vrata rezidencije premijera u Downing Streetu, trubili, lupali loncima i izvikivali prostote. U jednom trenutku na policiju je doletio i bicikl.

Pet pripadnika policijskih snaga ozlijeđeno je, objavio je Scotland Yard opisujući prosvjede kao spontano okupljanje protiv mjera štednje. Dvoje ozlijeđenih zadržano je na liječenju u bolnici.

Prema procjenama medija u prosvjedima je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi među kojima su neki bili i maskirani.

Cameronova vlada, koja je provela bolne proračunske rezove kako bi dovela u red deficit najavila je nove takve mjere u idućem petogodišnjem mandatu kojeg je osvojila na općim izborima u četvrtak.

novilist.hr

tačno.net
Autor 10.5.2015. u 09:45

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija