Prosvjedi u New Yorku” Dosta je bilo uobičajne prakse policajaca koji ubijaju”

tačno.net
Autor 15.4.2015. u 09:29

Prosvjedi u New Yorku” Dosta je bilo uobičajne prakse policajaca koji ubijaju”

Jučer su se kroz dan u New Yorku odvijali prosvjedi protiv policijske brutalnosti. Prosvjed, nazvan “Zaustavimo uobičajenu praksu kako bismo zaustavili ubojstva od strane policije” okupio je velik broj prosvjednika.

Podsjetimo, u Sjedinjenim Američkim Državama zadnjih mjeseci došlo je do nekoliko incidenata u kojima su policajci upotrijebili smrtonosnu silu, često protiv crnaca, što je izazvalo dodatne kontroverze.

Stotine prosvjednika okupile su se na Union Squareu, uzvikujući kako prosvjeduju zbog brojnih ubojstava nenaoružanih crnaca i pripadnika manjina u SAD-u, i to upravo od strane policije.

Na nekoliko mjesta u Brooklynu došlo je do okršaja između policije i prosvjednika, a promet je prekidan u više navrata.

Najmanje 35 prosvjednika uhićeno je, javlja ABC News.

Napadnuto nekoliko policajaca

Prosvjednici su uspjeli blokirati promet u dijelu Brooklyna za vrijeme najveće gužve i policiji je trebalo oko pola sata da ponovno uspostave normalan promet.

“Ako ne napustite ovo mjesto, privest ćemo vas”, upozorio je prosvjednike jedan od policajaca.

Nekoliko osoba zadobilo je i lakše ozljede. Više policajaca u naguravanju s prosvjednicima “nastradalo” je od usputnih udaraca.

“Izvješća o tome kako je nekoliko naših policajaca napadnuto za vrijeme ovih prosvjeda podsjećaju nas na to kako je u New Yorku nasilje protiv policije neprihvatljivo i kako neće biti toleriranu. Ove napade ćemo temeljito istražiti, a uslijedit će i postupci protiv odgovornih. Oni koji pokušaju iskoristiti miroljubive prosvjede kako bi počinili nasilje i uzrokovali nemire upozoreni su – New York to neće tolerirati”, rekao je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio.

index.hr

tačno.net
Autor 15.4.2015. u 09:29