Prosvjedi upalili: Orban odustao od uvođenja poreza na internet

tačno.net
Autor 31.10.2014. u 15:32

Prosvjedi upalili: Orban odustao od uvođenja poreza na internet

Konzervativna Orbanova vlada željela je uvesti porez na preuzimanje podataka s interneta u visini od 150 forinta (3,80 kune) za gigabajt. Europska komisija oštro je kritizirala taj prijedlog

Mađarski premijer Viktor Orban odustao je od plana uvođenja poreza na internet u njegovu sadašnjem obliku nakon prosvjeda tisuća ljudi diljem zemlje i obećao je provesti »nacionalne konzultacije« u siječnju.

Prosvjedi su »onemogućili« uvođenje poreza, rekao je Orban za državni radio. »Porez na internet ne može se uvesti u sadašnjem obliku… Ništa se ne može uvesti u ovim okolnostima«, kazao je.

Konzervativna Orbanova vlada željela je uvesti porez na preuzimanje podataka s interneta u visini od 150 forinta (3,80 kune) za gigabajt. Europska komisija oštro je kritizirala taj prijedlog, a njegovi protivnici su rekli da se njime žele ograničiti temeljne slobode.

Plan o uvođenju poreza na internet izazvao je najveće prosvjede protiv Orbanove vlade otkako se on vratio na vlast 2010. godine.

Vlada će iduće godine početi »nacionalne konzultacije« o tome treba li uvesti porez na internet, rekao je premijer dodajući da će konzultacije »dugo trajati«.

Prosvjednici su najavili »proslavu« u petak navečer.

novilist.hr

tačno.net
Autor 31.10.2014. u 15:32

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija