Protest za mir i drugačiju Evropu u Ljubljani

tačno.net
Autor 10.12.2015. u 13:01

Protest za mir i drugačiju Evropu u Ljubljani

Protesti za mir i drugačiju Evropu najavljeni su u četvrtak 10. 12. na Kongresnom trgu u Ljubljani.
„Nakon terorističkih napada u Parizu, sigurnosna situacija u Europi drastično se promijenila. Nedugo nakon što se europske zemlje nisu uspjele sjediniti oko politike solidarnosti i humanosti prema emigrantima i izbjeglicama, ove su iste zemlje ubrzo počele s novom vojnom avanturom na Bliskom istoku. Umjesto da su voditelji europskih zemalja odlučili pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, odlučili su skočiti na još jedan ratni vlak koji će neizbježno uzrokovati još više patnje u već ionako uništenim regijama te dati ljudima dodatne razloge da potraže bolje uvjete za život u Europi.
U međuvremenu, Europa se suočava s mnogo većim problemima nego što je nekoliko tisuća izbjeglica. Nakon godina rezova u području socijale i velikog socijalnog i ekonomskog razaranja mnogih predjela Europe, rasizam, ksenofobija i nacionalizam su u porastu. Dižu se ograde i zidovi,  pale se centri za azil diljem Europe, a desničarski ekstremisti marširaju ulicama europskih gradova. Vrijeme je da se ovome privede kraj. Europi ne trebaju ograde i zidovi, Europi treba solidarnost, mir i potpuno drugačija socijalna, ekonomska i vanjska politika. Europi treba sloboda za svakoga.
Vrijeme je da se pokaže kako nema mjesta za rasizam, ksenofobiju i nacionalizam, ne samo u Ljubljani, već diljem Europe. Zato vas pozivamo da dođete na Kongresni trg u Ljubljani (Slovenija) 10. prosinca i pokažete kako još jedan imperijalistički rat nije rješenje“, stoji u pozivu na protest.
tačno.net
Autor 10.12.2015. u 13:01