Putin: Rusija će oružjem odgovoriti bilo kojem agresoru

tačno.net
Autor 17.6.2015. u 08:42

Putin: Rusija će oružjem odgovoriti bilo kojem agresoru

RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da će Rusija biti prinuđena usmjeriti svoje oružane snage prema bilo kojoj zemlji koja bi joj mogla zaprijetiti te da je zabrinut zbog sustava proturaketne obrane u blizini njezinih granica.

“Ako netko prijeti nekim našim teritorijima, moramo uperiti naše oružane snage prema teritorijima s kojih stiže prijetnja”, rekao je Putin u Moskvi tijekom susreta s finskim kolegom Saulijem Niinistom.

“Čim se pojavi prijetnja u susjednoj državi, Rusija mora sukladno tome reagirati i pokrenuti svoju obranu kako bi neutralizirala prijetnju”, rekao je ruski predsjednik.

Rusija jača svoje nuklearne snage

Putin je u utorak najavio jačanje ruskih nuklearnih snaga u odgovoru na američki plan raspoređivanja teškog naoružanja u istočnoj Europi, čime je razbjesnio NATO koji ruski potez smatra opasnom odlukom.

“NATO stiže na naše granice, mi nikamo ne idemo”, rekao je Putin i dodao da treba relativizirati aktivnosti NATO-a.

“Ne treba pretjerivati. Sve ćemo izbliza analizirati, ali za sada ne vidim ništa posebno alarmantno” i zaključio da se uglavnom radi o političkim signalima Rusiji i njenim saveznicima.

Poruka Finskoj

Putin je isto tako rekao kako je neutralni status najbolje jamstvo finske sigurnosti.

Ruski predsjednik, koji je u sporu sa Zapadom oko krize u Ukrajini i sankcija Rusiji koje su zbog toga uslijedila, također je rekao kako želi da Ukrajina otplati 3 milijarde dolara zajma koji je dobila za vrijeme predsjendika Viktora Janukoviča po dogovorenoj dinamici.

Putin je kazao kako drži da je mirovni sporazum iz Minska o Ukrajini uravnotežen i pošten te da ga Rusija ne bi ni potpisala da se nije slagala s njegovim sadržajem.

index.hr

tačno.net
Autor 17.6.2015. u 08:42