Rusi prekidaju sve veze s Turskom, ‘Moskva’ ide prema Siriji

tačno.net
Autor 25.11.2015. u 10:16

Rusi prekidaju sve veze s Turskom, ‘Moskva’ ide prema Siriji

Nakon što je ruski Suhoj 24 jučer srušilo tursko ratno zrakoplovstvo blizu granice sa Sirijom – načelnik glavnog stožera Sergej Rudskoj ističe da je rusko ministarstvo obrane poduzelo dodatne mjere sigurnosti nakon tog incidenta.
Prva mjera je da će ruske bombardere koji će izvoditi protuterorističke operacije u Siriji, ubuduće pratiti lovci.

Druga se mjera odnosi na unapređenje proturaketne obrane, zbog čega je ruska krstarica ‘Moskva’ krenula prema priobalnom području Latakije u Siriji, a treća je prekid svih vojnih kontakata s Turskom.

‘Uređaji za nadgledanje nisu registrirali bilo kakav pokušaj turskog aviona da uspostavi radio ili vizualni kontakt s našom posadom’, rekao je Rudskoj dodavši kako prema podacima uređaja za nadgledanje ruski zrakoplov nije prešao granicu s Turskom.

‘Turski postupak predstavlja kršenje međunarodnog prava koje za sobom povlači ozbiljne posljedice i predstavlja direktno kršenje memoranduma o sprečavanju incidenata u Siriji, koji je potpisan sa SAD i primjenjiv je na sve države članice koalicije koju Amerikanci predvode, uključujući Tursku’, dodao je Rudskoj.

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg podržao je Ankaru nakon hitnog sastanka sjevernoatlenskog saveza koji se održao na zahtjev Turske. Napomenuo je da je ISIL zajednički neprijatelj i pozdravio sve koji sudjeluju u borbi protiv te organizacije.

RSE

tačno.net
Autor 25.11.2015. u 10:16