SAD i Velika Britanija razmatraju dodatne sankcije prema Rusiji

tačno.net
Autor 22.2.2015. u 11:27

SAD i Velika Britanija razmatraju dodatne sankcije prema Rusiji

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost “dodatnih sankcija” prema Rusiji zbog ponašanja u Ukrajini, koje je ocenio “izuzetnim kukavičlukom”.

“Razgovarali smo o dodatnim sankcijama… Nećemo da dozvolimo takav ekstremni kukavičluk na račun suvereniteta i integriteta jedne zemlje”, rekao je Keri, nakon sastanak sa britanskim šefom diplomatije Filipom Hamondom.

Šef britanske diplomatije osudio je “nastavak ruske agresije u Ukrajini” i “sistematsko kršenje” sporazima o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini.

“Rusija se obavezala sporazumom o primirju, ali se prema njemu ponaša besramno i cinično”, ocenio je Keri, izražavajući uverenje da Rusija nastavlja da dostavlja oružje poruskim pobunjenicima.

“Procenjujem da će tokom nekoliko narednih dana, predsednik Obama proceniti izbor koji ima i donetu odluku koje će korake preduzeti”, rekao je Keri.

“Vodili smo ozbiljnu diskusiju s evropskim partnerima o tome kakvi bi bili sledeći koraci kad su sankcije u pitanju i kada bi to bilo sprovedeno u delo”, dodao je državni sekretar SAD.

Kako navodi BBC, Obama i Keri su tokom posete Londonu razmatrali “ozbiljne sankcije” protiv Rusije, zbog poslednjeg razvoja sukoba na istoku Ukrajine.

slobodnaevropa.org

tačno.net
Autor 22.2.2015. u 11:27