SAD najvjerojatnije neće procesuirati Assangea za objavu dokumenata

tačno.net
Autor 26.11.2013. u 16:29

SAD najvjerojatnije neće procesuirati Assangea za objavu dokumenata

U ministarstvu pravosuđa shvatili su da neće moći tužiti Assangea bez da isto čine i s američkim novinarskim organizacijama i novinarima.

Američko ministarstvo pravosuđa samo što nije odlučilo da neće tužiti osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za objavu povjerljivih dokumenata, prenosi Washington Post. Američki dužnosnici tvrde da je odluka donesena jer su u ministarstvu pravosuđa shvatili da neće moći tužiti Assangea, a da isto ne naprave i s američkim novinarskim organizacijama i novinarima.

Dvojica dužnosnika rekla su da formalna odluka još nije donesena, no naglasili su da je mala vjerojatnost da će Assange biti procesuiran, osim ako ne bude umiješan u neko drugo kazneno djelo. Stvar je u tome da Assange nije kriv za “curenje” povjerljivih dokumenata – on ih je samo objavljivao, kao i novinari.

– A ako nećete tužiti novinare za objavu povjerljivih informacija, što ministarstvo neće činiti, nema načina na koji bismo mogli tužiti Assangea – rekao je bivši glasnogovornik ministarstva pravosuđa Matthew Miller.

Agencija VLM

tačno.net
Autor 26.11.2013. u 16:29