Separatisti zauzeli zračnu luku kraj Donecka

tačno.net
Autor 22.1.2015. u 10:29

Separatisti zauzeli zračnu luku kraj Donecka

Proruski separatisti preuzeli su kontrolu nad zračnom lukom u Donecku te su pritom ubili više desetaka ukrajinskih vojnika.

“Obrana zračne luke, koja je opkoljena još od rujna, postala je simbol ponosa za Ukrajince, a okupirani vojnici ovjekovječeni su kao “kiborzi”, piše Kijev post.

Ukrajinci su planirali ofenzivom otjerati separatiste od zračne luke, no oni su se povukli u nju i zauzeli prvi i treći kat dok je ukrajinska vojska držala drugi kat terminala. Ukrajinske snage uspješno su branile drugi kat, no kada se srušio strop iznad njih smrtno je stradalo nekoliko vojnika. Neki su nakon toga uhvaćeni od strane separatista dok su drugi pobjegli.

“Danas je u zračnoj luci ubijeno 37 dragovoljaca. Mnoge su dokrajčili čečenski gadovi. Oprostite nam braćo. Borili smo se najbolje što znamo. Heroji nikada ne umiru”, napisao je na Facebooku Vladimir Sergejev, jedan od dobrovoljaca.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da su u preuzimanju zračne luke sudjelovali ruski vojnici i ruska vojna oprema, no te informacije nisu potvrđene.

Granata pogodila autobusno stajalište u Donecku

Najmanje 13 osoba poginulo je nakon što je granata pogodila autobusno stajalište u Donecku, javljaju lokalne vlasti. Stradale su osobe koje su čekale autobus na stanici, ali i prolaznik u obližnjem automobilu, javlja BBC.

Prošlog je tjedna poginulo 13 osoba nakon što je nedaleko od Donecka pogođen autobus pun putnika.

index.hr

tačno.net
Autor 22.1.2015. u 10:29