“Šerijatska zona” u njemačkome gradu

tačno.net
Autor 6.9.2014. u 09:34

“Šerijatska zona” u njemačkome gradu

Islamisti su razdijelili letke po gradu u kojemu područje oko glavnog kolodvora u Wuppertalu, gradu s oko 340.000 stanovnika, proglašavaju “zonom pod kontrolom šerijata”

Skupina radikalnih islamista u njemačkom gradu Wuppertalu predstavlja se kao “šerijatska policija” i “patrolira” gradskim ulicama, nastojeći odvratiti mlade muslimane od alkohola i drugih poroka, objavila je u petak njemačka policija.

Policajci pokušavaju spriječiti mlade, bradate fundamentaliste koji su viđeni na nekoliko mjesta u gradu pri pokušaju da “preuzmu posao” legalnim vlastima. Islamisti su razdijelili letke po gradu u kojemu područje oko glavnog kolodvora u Wuppertalu, gradu s oko 340.000 stanovnika, proglašavaju “zonom pod kontrolom šerijata”.

Članovi skupine nose narančaste fluorescentne ogrtače, koji se inače koriste u prometu, na kojima je na engleskom jeziku napisano “šerijatska policija”. Riječ je o sljedbenicima salafizma, puritanske struje islama, a među pripadnicima skupine nalazi se i nekoliko mladih Nijemaca koji su prešli na islam.

Policija je u noći na petak registrirala 11 muškaraca u dobi između 19 i 33 godine i ispituje jesu li prekršili zakonske odredbe o javnom okupljanju. Građani Wuppertala pozvani su da telefonom obavijeste policiju ako opaze slične skupine u gradu.

novilist.hr

tačno.net
Autor 6.9.2014. u 09:34