Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete kratkog dometa

tačno.net
Autor 2.3.2015. u 10:32

Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete kratkog dometa

Ispaljivanje raketa dogodilo se na dan kad trebaju početi redovite zajedničke vojne vježbe Južne Koreje i SAD-a. Sjevernokorejske vlasti oštro kritiziraju sve takve vježbe proglašavajući ih »pripremama za rat«

Sjeverna Koreja ispalila je u ponedjeljak dvije rakete kratkog dometa, objavila je južnokorejska vojska, a vjeruje se da je riječ o potezu kojim Pjongjang izražava svoj prosvjed protiv južnokorejsko-američkih vojnih vježbi koje bi trebale početi kasnije tijekom dana.

Projektili su pali u more istočno od obale Korejskog poluotoka nakon što su prevalili oko 490 km, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane, dodajući da Pjongjang nije uputio nikakvo upozorenje za zabranu plovidbe pa se taj čin može smatrati teškom provokacijom.

»Ako Sjeverna Koreja poduzima provokativne akcije, naša će vojska reagirati odlučno i snažno pa će Sjeverna Koreja gorko požaliti«, rekao je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane Kim Min-seok.

Ispaljivanje raketa dogodilo se na dan kad trebaju početi redovite zajedničke vojne vježbe Južne Koreje i SAD-a. Sjevernokorejske vlasti oštro kritiziraju sve takve vježbe proglašavajući ih »pripremama za rat«.

novilist.hr

tačno.net
Autor 2.3.2015. u 10:32