Sjeverna Koreja ispalila novu raketu

tačno.net
Autor 1.4.2016. u 10:00

Sjeverna Koreja ispalila novu raketu

Foto: Reuters

Sjeverna Koreja ispalila je u petak u more ispred svoje istočne obale novu balističku raketu, objavila je južnokorejska vojska, samo nekoliko sati nakon što su čelnici Južne Koreje, Japana i SAD-a pozvali Pjongjang da prestane s provokacijama ukoliko se ne želi suočiti s novim pritiscima.

Riječ je bila o raketi kratkog dometa zemlja-zrak, doznaje se iz zapovjedništva južnokorejske vojske u kojem dodaju da vojska još uvijek utvrđuje detalje o raketi.

Do ispaljivanja rakete dolazi samo nekoliko sati nakon što se američki predsjednik Barack Obama u Washingtonu, na rubu summita o nuklearnoj sigurnosti, sastao s japanskim premijerom Shinzoom Abeom i južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye, koje je pozvao da pojačaju pritisak na Sjevernu Koreju zbog njenih aktivnosti.

Sjeverna Koreja posljednjih je tjedana u više navrata ispalila pokusne balističke projektile, uključujući dalekometnu raketu ispaljenu u veljači. Ta je zemlja 6. siječnja izvela i nuklearni pokus zbog kojega joj je početkom ožujka Vijeće sigurnosti izglasalo sankcije.

novilist.hr

tačno.net
Autor 1.4.2016. u 10:00