SJEVERNA KOREJA “Planovi za napad na američki teritorij su pri kraju, čekamo zapovijed Kim Jong-Una”

tačno.net
Autor 10.8.2017. u 09:51

SJEVERNA KOREJA “Planovi za napad na američki teritorij su pri kraju, čekamo zapovijed Kim Jong-Una”

SLUŽBENI Pjongjang objavio je kako će u roku nekoliko dana imati spreman plan napada na američki teritorij u Pacifiku, objavio je  BBC.

Naime, sjevernokorejski državni mediji objavili su kako će plan napada s četiri projektila, koje misle ispaliti u more pokraj američkog teritorija Guama u Pacifičkom oceanu, biti spreman do sredine kolovoza.

Isti izvori tvrde da će Sjeverna Koreja ispaliti četiri projektila tipa Hwasong-12, koji će preletjeti preko Japana i sletjeti u more oko 30 kilometara od Guama. Prema sjevernokorejskim izvorima, ispaljivanje će morati odobriti Kim Jong-Un.

Radi se, jasno, o reakciji na nedavnu izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je Sjevernoj Koreji zaprijetio da će uzvratiti “vatrom i bijesom kakve svijet još nije vidio”.

Iz Sjeverne Koreje usput su poručili da je američki predsjednik Donald Trump “lišen svakog razuma”.

Službeni Washington ovih je dana upozorio Sjevernu Koreju da bi akcije Pjongjanga mogle “značiti kraj režima”.

BBC-ev dopisnik iz Guama javlja kako je tamošnja javnost uvjerena da su sjevernokorejske prijetnje retoričke prirode te kako bi napad projektilima na Guam, na kojem se nalazi i američka vojna baza, bio “suicidalan za Sjevernu Koreju”.

Inače, projektili Hwasong oružja su srednjeg do dugog dometa, a proizvode se u Sjevernoj Koreji.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump jučer se na Twitteru pohvalio nuklearnim arsenalom američke vojske, ustvrdivši kako se njegova prva predsjednička odluka odnosila upravo na jačanje američkog nuklearnog arsenala.

Index.hr

tačno.net
Autor 10.8.2017. u 09:51

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija