Slovenija: Otkazan prihvat 300 izbjeglica

tačno.net
Autor 19.10.2015. u 09:23

Slovenija: Otkazan prihvat 300 izbjeglica

Slovenija je otkazala prihvat 300 migranata za koje je bilo predviđeno u nedjelju popodne uđu iz Hrvatske preko graničnog prelaza Bregana/Obrežje, te time završila prijem migranata, objavila je slovenačka policija.

Tokom jučerašnjeg dana u Sloveniju je ušlo ukupno 2.100 migranata. Trenutno ih više od 2.300 čeka na odlazak u Austriju u prihvatnim centrima Šentilj i Gornja Radgona, uz samu granicu, prenose hrvatski mediji.

Državni sekretar u slovenačkom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je popodne na konferenciji za novinare da Slovenija za sada neće primiti migrante iz voza koji bi trebalo da stigne tokom predstojeće noći iz Opatovca.

On je objasnio da Austrija prima manje izbjeglica koji prolaze kroz Sloveniju od broja koji Hrvatska šalje na slovenačke granične prelaze.

“Nekoordinacija susjednih zemalja mogla bi dovesti do velikog broja migranata koji bi duže vrijeme ostali u Sloveniji, što Sloveniji nije prihvatljivo, a Austrija prima samo 1.500 ljudi dnevno”, rekao je Šefic.

On je izrazio bojazan da bi moglo doći do većeg nekontrolisanog prelaza slovenačke zelene granice ako ne bude smanjen priliv balkanskom rutom i ako države prije Slovenije na toj ruti ne preduzmu potrebne korake.

RSE

tačno.net
Autor 19.10.2015. u 09:23