Snježna lavina u Alpama usmrtila četiri osobe

tačno.net
Autor 6.1.2014. u 08:32

Snježna lavina u Alpama usmrtila četiri osobe

Tri osobe, među kojima i jedan vodič, poginule su u kantonu Wallis kada se lavina obrušila na skupinu skijaša, pri čemu je jedna osoba teško povrijeđena te je u kritičnom stanju.

Nakon što se snježna lavina sručila u Alpama južne Švicarske život su u nedjelju izgubile četiri osobe, dok je jedan skijaš zadobio teške ozljede, javile se press-agencije pozivajući se na švicarske medije.

Tri osobe, među kojima i jedan vodič, poginule su u kantonu Wallis kada se lavina obrušila na skupinu skijaša, pri čemu je jedna osoba teško povrijeđena te je u kritičnom stanju, javile su novinske agencije pozivajući se na švicarske mediji. Četvrta osoba, 34-godišnji muškarac poginuo je u istom kantonu skijajući izvan označene staze, rečeno je u policiji Wallisa upozoravajući da je već bilo snježnih lavina pri skijanju izvan označenih staza kao i da posebno za to važe upozorenja o mogućem visokom riziku od lavine.

Press-agencije podsjeća da su gorske službe spašavanja prije dva dana upozorile da postoji velika mogućnost snježnih lavina u tom području švicarskih Alpa.

S četiri smrtno stradala, broj poginulih od snježne lavine tokom ove zime u Švicarskoj porastao je, navodi se, na 11 osoba.

novilist.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor 6.1.2014. u 08:32