‘Stanite u red, ubit ću vas!’

Autor 3.4.2012. u 11:01

‘Stanite u red, ubit ću vas!’

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a tri su ranjene u pucnjavi korejskog državljanina koji je u ponedjeljak otvorio vatru na studente privatnog kršćanskog sveučilišta Oikos u kalifornijskom gradu Oaklandu, izvijestili su američki mediji

Korejski državljanin počinitelj je pokolja u ponedjeljak navečer na kršćanskome sveučilištu Oakland blizu San Francisca u američkoj državi Kaliforniji, a nakon pucnjave taj 43-godišnjak predao se vlastima u susjednome gradu, objavila je policija na konferenciji za novinare.

Reuters

‘Osumnjičenik se zove One Goh i čini se stanovnik je Oaklanda, a predao se policiji u gradu Alamedi’ i ‘on je korejski državljanin’, rekao je Howard Jordan, policijski zapovjednik za Oakland.

Jordan nije naveo je li riječ o Sjevernoj ili Južnoj Koreji.

Napadač je napustio sveučilište Oikos prije dolaska policije u kampus gdje je pucao na studente. Pet je osoba proglašeno mrtvima na mjestu napada, a još dvije preminule su u bolnici.

Nekoliko je osoba pronađeno skriveno u dvoranama maloga sveučilišta u Kaliforniji.

One Goh je uhićen osam kilometara od sveučilišta, a CNN je prenio kako je zaposlenicima trgovačkog centra priznao da je upravo pucao na ljude.

‘Uzeo je vozilo jedne od žrtava i dovezao se do Alamede gdje se predao’, rekao je Jordan.

Napadač je, prema izvješćima, upao u učionicu i zapucao na studente, pogađajući neke iz neposredne blizine. Paul Singh, čija je sestra Devinder Kaur ranjena u ruku tijekom pucnjave, prenio je medijima tvrdnju njegove sestre da se radi o bivšem studentu sveučilišta Oikos koji se toga dana pojavio u učionici prvi put u zadnja četiri mjeseca.

Studentima je rekao: ‘Stanite u red, ubit ću vas’, što su oni u prvi trenutak shvatili kao šalu, ponovio je Singh riječi svoje sestre.

TV izvješća prikazala su iznošenje ranjenih osoba iz zgrade fakulteta do ambulantnih vozila te kako se u zgradu unose nova nosila. Lokalna televizija prikazala je snimke evakuacije studenata s Oikosa uz pomoć policije te prizore u kojima specijalci iz odreda SWAT i drugi naoružani policajci zauzimaju položaje oko zgrade fakulteta.

Na svojoj web stranici sveučilište Oikos nudi studij teologije, glazbe, medicinske skrbi i azijske medicine.

Pucnjava na Oikosu je najsmrtonosniji oružani incident na američkim sveučilištima od pokolja u kampusu Virginia Tech 2007. godine, kada je student korejskog podrijetla Seung Hui Cho ubio 32 i ranio 25 ljudi, da bi na kraju počinio samoubojstvo.

Pokolj u Oaklandu
 


Autor 3.4.2012. u 11:01

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija