Sudar helikoptera: Osam francuskih olimpijaca poginulo na snimanju reality showa

tačno.net
Autor 10.3.2015. u 10:29

Sudar helikoptera: Osam francuskih olimpijaca poginulo na snimanju reality showa

Slavna jedriličarka Florence Arthaud, olimpijska plivačica Camille Muffat i boksač Alexis Vastine, nalaze se među deset osoba poginulih kada su se u ponedjeljak u Argentini tijekom snimanja francuskog televizijskog reality showa sudarila dva helikoptera

Osam francuskih državljana, uključujući i slavnu jedriličarku Florence Arthaud, olimpijsku plivačicu Camille Muffat i boksača Alexisa Vastinea, nalazi se među deset osoba poginulih kada su se u ponedjeljak u Argentini tijekom snimanja francuskog televizijskog reality showa sudarila dva helikoptera.

Do nesreće je došlo u zapadnoj provinciji La Rioji, u blizini planinskog lanca Anda, priopćile su lokalne vlasti, dodajući da uzrok sudara dvije letjelice za sada nije poznat.

»Iznenadna smrt naših sugrađana uzrokovala je golemu tugu«, priopćio je ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

Među poginulima je i nekoliko članova produkcijske kuće ALP TV koji su sudjelovali u snimanju avanturističke emisije »Dropped« za privatni televizijski kanal TF1.
TF1 je izrazio žalost i solidarnost s obiteljima žrtava.

U spomenutom serijalu sudionike se prebaci u divljinu gdje moraju upotrijebiti sva svoja znanja i vještine da prežive i pronađu put natrag u civilizaciju.

Arthaud (57) je bila jedna od prvih žena koja je izborila visoko mjesto u svijetu jedrenja, a 1990. je preplovila Atlantik u rekordnom vremenu kao samac. Ona je 2. kolovoza 1990. godine svojim trimaranom Pierre I. preplovila Atlantik za 9 dana, 21 sat i 42 minute, nadmašivši tako za više od dan i pol rekord u preplovljavanju tog oceana za samce koji je držao Bruno Peyron od kolovoza 1987. godine.

Muffat (25) je pobijedila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u utrci u plivanju od 400 metara slobodnim stilom, dok je 28-godišnji Vastine osvojio broncu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

»Toliko sam tužan, potresen i užasnut, ne mogu naći riječi«, napisao je u Twitter poruci Sylvain Wiltord, bivši nogometaš u Arsenalu i također sudionik showa.

U nesreći su poginula obojica pilota, potvrdio je Cesar Angulo, šef sigurnosti provincije La Rioje. Prema njegovim riječima, informacije kojima raspolaže govore da nema preživjelih.

novilist.hr

tačno.net
Autor 10.3.2015. u 10:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija