Svećenik priznao: Kriv sam, raspačavao sam drogu

tačno.net
Autor 3.4.2013. u 09:43

Svećenik priznao: Kriv sam, raspačavao sam drogu

Svećenik Kevin Wallin (61) uhićen je 3. siječnja, a policija je tijekom pretrage njegova stana pronašla drogu, njenu ambalažu i pribor za pakiranje.

Agencija VLM

Suspendirani rimokatolički svećenik Kevin Wallin (61) u utorak je pred sudom u Connecticutu priznao da je zaprimio pošiljku metamfetamina tešku 1700 grama i potom je distribuirao.

Svećenik je uhićen 3. siječnja, a policija je tijekom pretrage njegova stana pronašla drogu, njenu ambalažu i pribor za pakiranje, javlja CNN. Ustanovljeno je da je spomenutu pošiljku zaprimio od dvoje ljudi iz Kalifornije te da je drogu raspačavao u šest navrata i to između rujna prošle i siječnja ove godine. Sudu je priznao da je u rabotu uključio i susjeda Kennetha Devriesa koji je po potrebi uskakao te preuzimao drogu kada on nije bio u mogućnosti.

Policija je privela sve pojedince s kojima je surađivao. Ako ga sud proglasi krivim, Wallinu prijeti maksimalna kazna doživotnog zatvora i novčana globa do 10 milijuna dolara. Njegovi odvjetnici uložili su žalbu i traže da mu se kazna smanji na maksimalnih 14 godina zatvora.

tačno.net
Autor 3.4.2013. u 09:43