Talibani osudili nove karikature Muhameda u tjediku Charle Hebdo

tačno.net
Autor 15.1.2015. u 10:46

Talibani osudili nove karikature Muhameda u tjediku Charle Hebdo

U priopćenju na internetu u četvrtak, afganistanski talibani žale zbog objavljivanja novih karikatura koje, po njima, “izazivaju osjetljivost među 1,5 milijarde muslimana”

Afganistanski talibani osudili su u četvrtak objavljivanje novih karikatura Muhameda u francuskom tjedniku Charlie Hebdo i pozdravili počinitelje islamističkog napada prošlog tjedna na francuski satirični časopis.

U priopćenju na internetu u četvrtak, afganistanski talibani žale zbog objavljivanja novih karikatura koje, po njima, “izazivaju osjetljivost među 1,5 milijarde muslimana”.

“Izvršen je napad prošlog tjedna čime je zadovoljena pravda spram autora tih opscenih činova”, dodaje se u priopćenju referirajući se na braću Kouachi, naoružane islamiste koji su usmrtili 12 osoba u napadu 7. siječnja na Charlie Hebdo u Parizu. Obojica su ubijena u pucnjavi s policijom.

Novi broj tjednika (koji će biti tiskan u pet milijuna primjeraka) izašao je u srijedu, a sastavili su ga “preživjeli” iz Charlie Hebdoa, sadrži nove karikature Muhameda. “Osuđujemo taj odvratni i neljudski čin i smatramo njegove autore i one koji su im to dopustili neprijateljima čovječanstva”, ističe se u priopćenju.

“Pozivamo svijet i posebice šefove svih zemalja kojih se to tiče da spriječe takav odvratan čin”, pišu talibani u priopćenju koje ipak ne poziva vjernike na prosvjed.

“Čitav islamski i neislamski svijet, ljudska bića, moraju osuditi i spriječiti svako djelovanje koje vrijeđa religije, vrijeđa ljude i tjera nacije na odmazdu”, dodaje se u tekstu talibana.

novilist.hr

tačno.net
Autor 15.1.2015. u 10:46