Teror u Parizu: ISIS-ovac zaklao policajca i njegovu suprugu, Francuska na nogama

tačno.net
Autor 14.6.2016. u 09:33

Teror u Parizu: ISIS-ovac zaklao policajca i njegovu suprugu, Francuska na nogama

FRANCUSKI policijski časnik ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak ispred svoje kuće u pariškom predgrađu Magnanvilleu, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, prenose agencije.

Neidentificirani napadač ubio je 42-godišnjeg policijskog časnika i zatim se zabarikadirao u njegovoj kući. Ubili su ga pripadnici specijalnih snaga francuske policije pošto su pregovori o predaji propali. U kući je pronađeno tijelo ubijene ženske osobe za koju se pretpostavlja da je supruga ubijenog časnika, prenosi agencija Reuters.

Agencija Islamske države Amaq priopćila je da iza napada stoji ta radikalna islamistička skupina. “Izvor agencije Amaq: borac Islamske države ubio je zamjenika zapovjednika policijske postaje u gradu Les Mureauxu i njegovu ženu”, navodi se na internetskim stranicama Amaqa.

Ako se potvrdi da je IS izveo napad, riječ je o prvom napadu militanata na francuskom tlu nakon što je francuska vlada uvela izvanredno stanje nakon napada u Parizu u studenome prošle godine u kojima je ubijeno 130 osoba.

Ubojstvo se dogodilo u pariškom predgrađu Magnanvilleu, 50 km sjeverno od središta glavnog grada Francuske i oko 20 km od Les Mureauxa gdje je radio ubijeni policijski časnik.

Trogodišnji dječak spašen je neozlijeđen nakon što su specijalci iz postrojbe RAID upali u kuću.

Francuski mediji jutros su se raspisali o tome kako je napadač još 2013. godine zatvoren zbog povezanosti s islamističkim grupama u Pakistanu. Neimenovani izvori, piše BBC, mladića su identificirali kao 25-godišnjeg Larossi Abbalia koji je ranije osuđen zbog “kriminalnih veza s ciljem pripremanja terorističkog napada”.

Index.hr

tačno.net
Autor 14.6.2016. u 09:33