Tinejdžeri napali rusku školu: Ubijeno 11 ljudi, među njima osmero djece

index.hr
Autor 11.5.2021. u 10:42

Tinejdžeri napali rusku školu: Ubijeno 11 ljudi, među njima osmero djece

NAJMANJE 11 ljudi ubijeno je u napadu vatrenim oružjem u srednjoj školi u ruskom gradu Kazanu. Napadači su, prema informacijama koje su objavili ruski mediji, dva tinejdžera. Zasad se ne zna što je motiv napada.

Među ubijenima su osmero djece i učitelj, rekao je izvor ruskoj agenciji Interfax. Prema navodima agencije TASS, 32 osobe su ozlijeđene i hospitalizirane.

Dijete skočilo s trećeg kata škole u bijegu od napadača

Na snimci objavljenoj na Twitteru vidi se kako djeca bježe iz škole u kojoj se odvija napad. Snimka prikazuje kako jedno dijete skače s trećeg kata škole te se puzanjem pokušava udaljiti, ali bezuspješno.

Specijalci upadaju u školu, djeca se skrivaju

Ruska Gazeta objavila je snimku specijalaca koji ulaze u dvorište škole. Navodi da je u školi odjeknula i eksplozija.

U školi se od napadača navodno skriva još velik broj djece te su zaključana u učionicama i uredima.

Gazeta navodi da je uhićen jedan od počinitelja, koji je navodno tinejdžer. Kako navodi portal Baza, jedan od napadača je 19-godišnji Ilnaz Renatovich Galjaviev. Galjaviev je navodno maturirao u toj školi. Njegov otac navodi kako nije bio religiozan te da nije primjetio promjene u mladićevu ponašanju.

Pojavila se i informacija da je drugi napadač ustrijeljen.

Portal Bata objavio je prve snimke iz škole u kojoj je izvršen napad.

Liječnici su uspjeli spasiti jednu od žrtava kojoj je stalo srce. 10-godišnji Arslan Shigapov je upucan više puta, srce mu je stalo, ali su ga liječnici uspješno oživjeli.

Uz njega, još najmanje petero djece je na odjelu intenzivne njege.

Vlasti Tatarstana, ruske republike čiji je Kazan glavni grad, objavile su da je pojačana sigurnost u drugim školama u gradu.

Index.hr

 

index.hr
Autor 11.5.2021. u 10:42