Toronto dobio novog gradonačelnika, završena era kontroverznog Roba Forda

tačno.net
Autor 28.10.2014. u 09:44

Toronto dobio novog gradonačelnika, završena era kontroverznog Roba Forda

JOHN TORY, bivši izvršni direktor tvrtke Rogers Communications, izabran je za novog gradonačelnika Toronta. Tory je skupio 40 posto glasova dok je Doug Ford, brat kontroverznog aktualnog gradonačelnika dobio 34 posto glasova. Lijevo orijentirana Olivia Chow je prikupila 23 posto glasova, piše AP.

“Ljudi su večeras rekli svoje i noćas krećemo u izgradnju Toronta. Građani žele vidjeti kraj podjelama koje su paralizirale gradsku vijećnicu posljednjih nekoliko godina”, kazao je John Tory. 

Četiri godine mandata Roba Forda obilježila su pijanstva i skandali povezani s drogama. Sam Ford priznao je ranije kako je nakon teškog pijanstva znao kupiti i uživati drogu. U javnost je procurila i snimka drogiranja, ali i trenutak kada prijeti neidentificiranoj osobi. Ford je nakon incidenta kazao kako neće dati ostavku te da nije nikakav ovisnik.

Ford je prošlog mjeseca kazao kako neće ponovno u borbu za mjesto gradonačelnika zbog borbe protiv rijetkog oblika raka. Na njegovo mjesto došao je njegov brat Doug Ford.

index.hr

tačno.net
Autor 28.10.2014. u 09:44