Tramp počinje trodnevnu posetu Velikoj Britaniji

tačno.net
Autor 3.6.2019. u 09:54

Tramp počinje trodnevnu posetu Velikoj Britaniji

foto: the guardian

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp stiže danas u trodnevnu službenu državnu posetu Velikoj Britaniji. Povodom Trampove posete planirani su protesti širom Velike Britanije – uključujući skupove u Londonu, Mančesteru, Belfastu, Birmingemu i Notingemu. Uoči svoje posete, Tramp je za britanski The Sun rekao da podržava kandidata torijevaca Borisa Džonsona u trci za sledećeg britanskog premijera.

Naglasio je i da bi konzervativci pogrešili ako ne bi uključili jednog od lidera kampanje za izlazak iz EU Najdžela Faraža u pregovore sa Briselom, nakon njegovog uspeha na prošlomesečnim izborima za Evropski parlament.

“Mnogo volim Najdžela. Ima mnogo da ponudi, pametan je. Neće da ga uključe, ali samo pomislite kako bi dobro prošli kad bi to uradili”, naglasio je Tramp.

Dodao je i da bi morao da upozna lidera opozicionih laburista Džeremija Korbina, pre nego što bi odobrio američkim obaveštajnim službama da dele najosetljviije tajne sa levičarskom vladom.

Kraljica Elizabeta će biti domaćin državnog banketa u Bakingemskoj palati u ponedeljak uveče za predsednika i prvu damu SAD Melaniju Tramp.

RSE

tačno.net
Autor 3.6.2019. u 09:54