Tramp potpisao zakon o budžetu Pentagona za 2019.

tačno.net
Autor 14.8.2018. u 09:09

Tramp potpisao zakon o budžetu Pentagona za 2019.

Američki predsednik Donald Tramp branio je u ponedeljak stav o projektu formiranja svemirskih snaga upirući prstom na Kinu, za vreme ceremonije potpisivanja zakona o budžetu predviđenom za Pentagon u rekordnom iznosu od 716 milijardi dolara.

Zakon o finansiranju će “američkoj vojsci omogućiti da ima takvu snagu koja će joj biti neophodna da brzo i odlučno pobedi u bilo kakvom konfliktu”, rekao je Tramp u vojnoj bazi u američkoj saveznoj državi Njujork.

“Mislim da naši vojnici zaslužuju opremu i resurse koje su zaradili krvlju, znojem i suzama”, rekao je Tramp.

Prema zakonu, 69 milijardi dolara je namenjeno za operacije koje su u toku u inostranstvu, u Siriji, Avganistanu, Iraku i Somaliji.

Biće izdvojen novac za povećanje plata vojnicima, kao iza investicije u modernizaciji mornarice i američke protivvazdušne odbrane.

Tramp je rekao da će za formiranje posebnih svemirskih snaga, kao šestog roda američke vojske, biti potrebno dodatno finasiranje koje Kongres tek treba da odobri.

“Svemir je kao i nebo, kopno i more, postalo bojno polje”, rekao je Tramp i dodao da su neki protivnici već počeli naoružavanje svemira, navodeći Kinu kao primer.

RSE

tačno.net
Autor 14.8.2018. u 09:09