Trump: ‘Ja rasist? Ja sam najmanje rasist od svih osoba’

tačno.net
Autor 15.1.2018. u 09:47

Trump: ‘Ja rasist? Ja sam najmanje rasist od svih osoba’

foto: Reuters

»Jezik koji sam koristio na sastanku bio je grub ali te riječi nisam koristio«, rekao je na Twitteru Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump kazao je u nedjelju da »nije rasist« nakon što su mediji objavili njegove riječi o imigraciji iz »sranja od zemalja«, izazvavši zgražanje u čitavom svijetu.

»Nisam rasist. Ja sam najmanje rasist od svih osoba koje ste ikada intervjuirali, to vam mogu reći«, kazao je novinarima američki predsjednik u golf klubu u West Palm Beachu na Floridi gdje je večerao u nedjelju sa šefom većine Predstavničkog doma.

Milijarder je već izjavio u petak u tvitu da »nikada nije ništa loše rekao o Haićanima«, nakon što je već negirao korištenje izraza »sranje od zemlje« za Haiti na sastanku o imigraciji u četvrtak.

»Jezik koji sam koristio na sastanku bio je grub ali te riječi nisam koristio«, rekao je na Twitteru Donald Trump.

Demokratski senator Dick Durbin, prisutan na sastanku u Bijeloj kući, potvrdio je da je predsjednik doista upotrijebio »u nekoliko navrata« uvredljiv izraz. Senator David Perdue pak kaže da su Trumpove riječi »uvelike pogrešno prikazane« a njegov stranački kolega republikanac Lindsey Graham nije želio zanijekati da je Trump upotrijebio izraz »sranja od zemlje«. Drugi sudionici sastanka kazali su kako se ne sjećaju riječi koje je koristio američki predsjednik.

novilist.hr

tačno.net
Autor 15.1.2018. u 09:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija