Trump nakon 100 dana na funkciji predsjednika: Mislio sam da će biti lakše

tačno.net
Autor 28.4.2017. u 09:20

Trump nakon 100 dana na funkciji predsjednika: Mislio sam da će biti lakše

“Sviđao mi se moj raniji život. Dešavalo se mnogo toga. Ipak, ovdje ima puno više posla. Mislio sam da će biti lakše. Učahureni ste u svom malom prostoru jer imate ogromnu zaštitu i ne možete nigdje ići. Ja volim voziti, a više to ne mogu raditi”, izjadao se predsjednik.

U intervjuu je govorio i o mnogim gorućim pitanjima unutrašnje i vanjske politike, a između ostalog i o Kim Jong-unu, sjevernokorejskom lideru.

“Imao je 27 godina kad mu je umro otac, a on je preuzeo vlast, tako da mu u tim godinama sigurno nije bilo lako. Znate, imao je mnogo generala i mnogo ljudi koji bi voljeli raditi ono što on radi. Govorio sam i ranije, a kažem to i sad, nije da mu pripisujem zasluge, ali priznajem da mu je bilo teško. Ne znam da li je racionalan ili nije, ali se nadam da ipak jeste”, istakao je Trump.

Dodao je i da postoji šansa da Amerika i Sjeverna Koreja završe u velikom sukobu, a na pitanje da li je to najveća globalna briga u ovom trenutku, odgovorio je: “Da, rekao bih da je tako”.

Komentarisao je i islamistički terorizam rekavši kako se tim ljudima ne smije dozvoliti da dođe u SAD, dok je na pitanje o uspostavljanju mira na Bliskom istoku rekao: “Želim da vidim mir među Izraelom i Palestincima. Nema razloga da tako ne bude”.

klix.ba

tačno.net
Autor 28.4.2017. u 09:20