Trump osudio okupljanje alternativne desnice na kojem su ga hvalili uz nacistički pozdrav

tačno.net
Autor 23.11.2016. u 09:49

Trump osudio okupljanje alternativne desnice na kojem su ga hvalili uz nacistički pozdrav

foto:RSE

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak kako osuđuje okupljanje alternativne desnice (alt-right) u Washingtonu na kojoj su ga pristaše hvalili uz nacistički pozdrav.

“Osuđujem ih, ne priznajem ih i osuđujem”, rekao je Trump u intervjuu za The New York Times skupini novinara u uredima lista, prema poruci na Twitteru jednog od njih.

Na skupu alt-righta, labavo povezane krajnje desne skupine koja se izdaje za alternativu tradicionalnom konzervativizmu, Richard Spencer, čelnik Instituta za nacionalnu politiku, započeo je svoj govor na skupu s “Živio Trump, živio naš narod, živjela pobjeda” što je navelo nekoliko ljudi iz publike da pozdrave nacističkim pozdravom.

“To nije skupina koju želim poticati”, rekao je Trump za pokret alt-right za koji mnogi tvrde da mu je temeljna ideologija bijelački nacionalizam. “A ako su se razbudili želio bih to razmotriti i otkriti zašto”, dodao je Trump.

Izjave skupine i njezinih pripadnika su većinom na internetu i uglavnom podržavaju Trumpa te se protive imigraciji, multikulturalizmu i političkoj korektnosti.

RSE

tačno.net
Autor 23.11.2016. u 09:49