Tweet „Barack Obama je mrtav“ objavljen na Twitter računu Fox News-a

Autor 4.7.2011. u 05:44

Tweet „Barack Obama je mrtav“ objavljen na Twitter računu Fox News-a

Twitter račun Fox News-a hakiran od strane The Script Kiddie

Nepotrebno za reći, predsjednik Obama je živ i zdrav,  nije „upucan u nižem predijelu zdijelice i vrata “,  kao što je Twitter račun FoxNews Politics objavio.

Tweetovi su počeli u ranim jutarnjim satima i glase : „Barack Obama je upravo preminuo“, „Predsjednik je mrtav. Velika tuga 4. Jula“ i „Želimo mnogo sreće Joe Biden-u novom Predsjedniku SAD-a. U ovom vremenu ludila, vidi se svijetlo na kraju tunela.“  Zanimljiva činjenica u ovom slučaju je ta, nešto ranije od objave o Obaminoj smrti, pojavio se Tweet :„ Upravo smo dobili puni pristup Twitter-u i Email-u. Sretan 4. Jula“.Twitter račun je sada blokiran.!

The Script Kiddie je preuzeo odgovornost za hakiranje FoxNews Twiter računa. The Script Kiddie je objavio na thinksb.com:

 „Mi smo u dobrim odnosima s Anonymous-om, dva člana naše grupe su bili članovi Anonymous-a, i nadamo se da ćemo uskoro raditi skupa“, također su objasnili zašto su izabrali Fox News za hakiranje: „Mi tražimo informacije kako bi pomogli AntiSec pokretu. Fox News je izabran zato što smo shvatili da im je Sigurnost loša kao i njihove vijesti“.

The Script Kiddies za kraj je rekao: “Ovaj Hakerski napad je tek početak borbe protiv velikih novinskih korporacija.“

Tagovi: hakerski napad, anonymous, hackleaks, script kiddies, barack obama je mrtav, foxnews twitter, twitter, goran dugandzic, hakeri

Autor 4.7.2011. u 05:44

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija