U Egiptu 22 mrtvih u sukobima policije i navijača

tačno.net
Autor 9.2.2015. u 10:33

U Egiptu 22 mrtvih u sukobima policije i navijača

Broj navijača kojima je bilo dopušteno ući na stadion u nedjelju ograničen je na 10.000 ali je “gomila brzo premašila tu brojku i pokušala na silu prodrijeti na stadion kroz vrata ili preko zidova”, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova

Dvadeset dvije osobe poginule su u nedjelju navečer u Kairu u sukobima policije i navijača nogometnog kluba Zamalek prije utakmice, što predstavlja najpogibeljnije nasilje vezano uz nogomet od 2012. u toj zemlji.

Sukobi u kojima je prema službenim podacima bilo više od 25 ozlijeđenih izbili su ispred stadiona na sjeveroistoku Kaira. Vlasti su optužile navijače nogometnog kluba Zamalek da su htjeli silom ući na stadion kako bi prisustvovali prvom susretu prvoligaškog prvenstva otvorenog za javnost od 2012.

Reagirajući na nasilje, vlada je odlučila prekinuti prvenstvo do “datuma koji će se kasnije odrediti”, piše u priopćenju ureda premijera Ibrahima Mahlaba.

Susret protiv kluba Enppi odvijao se pred publikom a ne bez nje kao što je bio slučaj na većini utakmica u Egiptu nakon krvavog nasilja na stadionu u Port-Saidu 2012.

Broj navijača kojima je bilo dopušteno ući na stadion u nedjelju ograničen je na 10.000 ali je “gomila brzo premašila tu brojku i pokušala na silu prodrijeti na stadion kroz vrata ili preko zidova”, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Policajci su koristili suzavac kako bi ih rastjerali a navijači su koristili petarde, kažu policija i svjedoci.

Usprkos ozbiljnosti situacije, susret je održan što je još više razljutilo navijače.

novilist.hr

tačno.net
Autor 9.2.2015. u 10:33