U izraelskom zračnom udaru pogođen depo s oružjem u Damasku

tačno.net
Autor 27.4.2017. u 10:07

U izraelskom zračnom udaru pogođen depo s oružjem u Damasku

Foto: AFP

U izraelskom zračnom udaru u četvrtak je u Siriji pogođen depo s oružjem koje Iran šalje komercijalnim i vojnim teretnim avionima, saopćio je regionalni obavještajni izvor, a prenosi Reuters.

Depo u blizini Damaska skladišti značajne količine oružja koje Teheran, najveći regionalni saveznik sirijskog predsjednika Bashara al-Assada šalje zračnim putem, saopćio je izvor koji je tražio da ostane anoniman, ne pružajući dodatne detalje.

Izvor je izjavio da je depo s oružjem značajan dio naoružanja kojim se snabdijevaju brojne milicije koje uživaju iransku podršku, predvođene Hezbollahom, koje imaju hiljade boraca koji se bore na nekim od najvećih sirijskih frontova protiv pobunjenika, prenosi Reuters.

Aerodrom se nalazi oko 25 kilometara jugoistočno od sirijske prijestonice.

Za eksplozijom je uslijedio veliki požar. Nije bilo nikakvih vijesti o eventualnim žrtvama.

U sirijskom ratu ubijeno je više od 320.000 ljudi, a nakon šest godina nikakvo političko rješenje sukoba još nije na pomolu.

Iako je Damask relativno pošteđen nasilja, sukobi između vojske i pobunjenika izbijali su u posljednjim mjesecima.

U prošlom mjesecu pojavili su se izvještaji da su sirijske vladine snage bombardovale istočne dijelove Damaska nakon što su pobunjenički borci pokrenuli iznenadnu ofanzivu, prenosi BBC.

RSE

tačno.net
Autor 27.4.2017. u 10:07