U napadu islamista na vojnu bazu u Somaliji ubijeno 50 burundskih vojnika

tačno.net
Autor 27.6.2015. u 09:14

U napadu islamista na vojnu bazu u Somaliji ubijeno 50 burundskih vojnika

Očevici kažu da je sve počelo kad je bombaš samoubojica automobilom punim eksploziva ušao u bojnu bazu u selu Lego i raznio se

MOGADISHU – Više od 50 vojnika iz Burundija poginulo je u petak u napadu islamističke skupine al Šababa na vojnu bazu Afričke unije na jugu Somalije, rekao je glasnogovornik burundske vojske.

“Nekolicina vojnika ranjena je i vjerojatno će broj poginulih rasti”, dodao je glasnogovornik Gaspard Baratuza.

Očevici kažu da je sve počelo kad je bombaš samoubojica automobilom punim eksploziva ušao u bojnu bazu u selu Lego i raznio se.

Nakon toga napali su drugi gerilci naoružani strojnicama i ručnim raketnim bacačima. Visoki časnik somalske vojske Abdikarin Osman rekao je već prije u petak da su napadnute snage AU-a i somalske vojske.

U bazi je bilo stotinjak burundskih vojnika koji su ondje u sklopu misije AU-a od 22 tisuća vojnika.

Posebni izaslanik glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda za Somaliju Nicholas Key snažno je osudio taj napad i poslao obiteljima žrtava i burundskoj vladi izraze sućuti.

Na Andalusu, radiju sklonom pobunjenicima, Al Šabab je preuzeo odgovornost za taj napad i objavio da je ubio 50 vojnika AU-a, a somalski časnik Osman kaže da je i među pripadnicima al Šababa bilo poginulih.

HINA

tačno.net
Autor 27.6.2015. u 09:14