U posljednja 24 sata izraelska policija ubila tri Palestinca

tačno.net
Autor 6.10.2015. u 09:27

U posljednja 24 sata izraelska policija ubila tri Palestinca

Tri palestinska tinejdžera su poginula, uključujući 13-godišnjeg dječaka, u sukobu s izraelskim vojnicima na Zapadnoj obali u posljednja 24 sata. Više od 450 osoba je povrijeđeno u novoj eskalaciji nasilja.

Abdel-Rahman Abeidallah je trinaestogodišnji dječak koji je živio u izbjegličkom kampu, a kojeg je ubila izraelska policija tokom sukoba s Palestincima. Izraelska vojska je poručila da će istražiti ovaj slučaj, prenio je Reuters.

Zbog bacanja kamenja prema izraelskoj vojsci ranije je ubijen 18-ogodišnjak u Tulkaremu. Izraelska vojska je istakla kako je u tom slučaju ispaljen samo jedan hitac te da im nije jasno kako je tinejdžer nastradao.

Treći Palestinac je ubijen zbog sukoba u Beit Haninu, predgrađu istočnog Jerusalema.

U posljednje vrijeme nasilje na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalemu je u porastu.

“Policija će ući duboko u arapske četvrti. Uništit ćemo domove terorista. Omogućili smo našim vojnim snagama da pokrenu snažne akcije protiv onih koji bacaju kamenje i zapaljive bombe”, rekao je premijer Izraela Benjamin Natenyahu.

U međuvremenu je Mahmoud Abbas pisao generalnom sekretaru UN-a Ban Ki-moonu da hitno reaguje dok nasilje nije izmaklo kontroli

Klix.ba

tačno.net
Autor 6.10.2015. u 09:27

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija