U Tunisu u napadu terorista na muzej ubijeno 17 turista

tačno.net
Autor 18.3.2015. u 18:28

U Tunisu u napadu terorista na muzej ubijeno 17 turista

Napadači na tuniski nacionalni muzej u blizini zgrade parlamenta ubili su u srijedu sedmero turista i jednog Tunižanina, a u zgradi još drže taoce, objavile su tuniske vlasti.

Napadači koji su upali u muzej Bardo u Tunisu ubili su najmanje 19 osoba, među kojima 17 stranih turista, potvrdio je tuniški premijer Habib Esid dodavši da su među ubijenima turisti iz Poljske, Italije, Njemačke i Španjolske. Britanski mediji tvrde da su poginula i dva britanska turista.

Napadače su ubili pripadnici antiterorističke policijske jedinice, prilikom čega je smrtno stradao i jedan policajac.

Televizija je prikazala kako se strani turisti pokušavaju skloniti od pucnjave, a pokrivaju ih snage sigurnosti.

Snage sigurnosti opkolile su najmanje dvojicu gerilaca u muzeju Bardo koje je popularno odredište stranih turista, rekao je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova. Napad na tako popularnu metu težak je udarac za malu sjevernoafričku državu koja se oslanja na europske turiste i dosad je uspijevala izbjeći nasilje, otkako je 2011. u narodnome ustanku svrgnut dotadašnji predsjednik Zine El-Abidine Ben Ali.

Tuniske vlasti nisu objavile nacionalnost otetih. Potvrdi li se broj stradalih stranaca, bit će to najteži slučaj od al Qaedina samoubilačkog napada 2002. na sinagogu na turističkome otoku Djerbi kad je poginula 21 osoba.

Dužnosnik talijanskog ministarstva vanjskih poslova u Rimu rekao je da su dva Talijana ranjena u napadu, ali nije jasno da li su oni među taocima.

Još oko 100 Talijana bilo je u tom području i tuniska policija sklonila ih je na sigurno, rekle su vlasti.

novilist.hr

tačno.net
Autor 18.3.2015. u 18:28

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija