Učestalo i masovno napuštanje crkve njemačkih katolika!

tačno.net
Autor/ica 14.11.2013. u 11:10

Učestalo i masovno napuštanje crkve njemačkih katolika!

U biskupiji Limburg od 2008. godine pa do danas istupilo 25.000 vjernika iz crkve i to zbog skandaloznog ponašanja biskupa Tebartz-van Elsta, zvanog Skandalozni. Skandalozni zato, jer ga je papa Franjo povukao iz javnosti i naredio mu privremeno i prisilno boravište u bavarskom samostanu Mettenradi radi rasipanja novca (preko 30 miliona Eura) za gradnju svoje palaće. Bilo je objavljeno da je samo za namještaj svoje kuhinje i kupaonice potrošio preko 280.000 Eura – za kadu u kupaonici platio je preko 15.0000 Eura. Osim toga i zbog kaznene prijave na hamburškom sudu radi davanja lažnih izjava njemačkoj javnosti.

Udruga David, Zagreb

Nakon učestalih skandala pedofilije svećenstva i rasipnosti biskupa vjernici se masovno ispisuju iz Katoličke crkve. Kao razlog navode da se osjećaju prevareni i zavedeni od svoje crkve, koju su prepoznali ne Kristovom, ne božjom, nego čisto svjetovnom institucijom, kojoj je jedina briga u ime Boga i Krista skupiti od sve manje imućnog naroda što više bogatstva, ugleda i vlasti.

Gotovo da nema dana a da njemački mediji ne bi javljali o sve masovnijem bježanju vjernika iz Katoličke i Protestanske crkve. Samo prošle godine svih istupa zajedno bilo je preko 260.000. Razlozi su različiti, no najviše je onih vjernika koji navode za razlog zločinačku pedofiliju i zaštitu pedofila od crkvene hijerarhije. Daljnji razlog je čuvanje i skupljanje crkvenog bogatstva ubiranjem crkvenog poreza i državnih subvencija iz kase poreznika koje momentalno iznose preko 15 milijardi Eura godišnje. Razlozi su i luksuzni i sve nemoralniji život klera i to na račun novca vjernika i nevjernika, a u doba materijalne krize gdje velika večina pučanstva ne zna kako povezati kraj s krajem.

Tako se samo u Koelnu u rujnu i listopadu ove godine iz crkve ispisalo 571 vjernika. U Osnabrücku i Bremenu su se u rujnu i listopadu ove godine istupi drastisčno povećali. München javlja 1250 ispisa vjernika u listopadu, a 602 u rujnu. U Regensburgu se u listopadu ispis vjernika utrostručio te dosegao broj 147 vjernika.

Doznaje se da je npr. u biskupiji Limburg od 2008 godine pa do danas istupilo 25.000 vjernika iz crkve i to zbog skandaloznog ponašanja biskupa Tebartz-van Elsta, zvanog Skandalozni. Skandalozni zato, jer ga je papa Franjo povukao iz javnosti i naredio mu privremeno i prisilno boravište u bavarskom samostanu Mettenradi radi rasipanja novca (preko 30 miliona Eura) za gradnju svoje palaće. Bilo je objavljeno da je samo za namještaj svoje kuhinje i kupaonice potrošio preko 280.000 Eura – za kadu u kupaonici platio je preko 15.0000 Eura. Osim toga i zbog kaznene prijave na hamburškom sudu radi davanja lažnih izjava njemačkoj javnosti.

Njemci su disciplinirani narod i kada prepoznaju da ih netko vara i obmanjuje u nečije ime kao npr. u crkvi u ime Boga i Krista, onda postaju konsekventni. To potvrđuje i službena statistika katoličke biskupske konferencije, koja javlja da je npr. godine 2011 bilo 118.288 istupa iz crkve, a 2012 u godini otkrivanja zločinačke pedofilije u Njemačkoj čak 126.000 istupa.

Crkveni analitičari i moderni teolozi sve su češće mišljenja da Katoličkoj i Protestanskoj crkvi, u dogledno vrijeme prijeti propast u sektaštvo ako ne provedu obnovu po uzoru učenja i življenja Isusa Krista.

Izvori:

Spiegel i http://www.gmx.net/themen/nachrichten/panorama/tebartz-van-elst/90ataf6-zahl-kirchenaustritte-schnellt#.A1000146

tačno.net
Autor/ica 14.11.2013. u 11:10