Užas na Filipinima: 58 radnika živo izgorjelo u požaru u tvornici cipela

tačno.net
Autor/ica 14.5.2015. u 09:35

Užas na Filipinima: 58 radnika živo izgorjelo u požaru u tvornici cipela

Do požara je došlo neposredno prije ponoći po lokalnom vremenu u srijedu, vjerojatno od iskre nastale lemljenjem željeza prilikom popravka jednih vratiju

Podaci o stradalima u požaru koji je zahvatio tvornicu cipela u srijedu u Manili popeli su se u četvrtak na 58 mrtvih i 13 nestalih, dok je rodbina osudila strašne radne uvjete.

Spasioci su u četvrtak ujutro izvukli na desetke tijela iz pepela te dvokatnice u industrijskoj zoni Valenzuele, sjeverno od glavnog grada Filipina, nakon što su prekinuli potragu iz sigurnosnih razloga prethodnog dana.

Žrtve su žive izgorjele te su vatrogasci pronašli u više slučajeva »samo lubanje i kosti«, izjavio je šef nacionalne policije Leonardo Espina na konferenciji za tisak potvrđujući nove podatke.

»Istražujemo što se dogodilo ali je očito da će biti sudskog nastavka«, dodao je on.

Do požara je došlo neposredno prije ponoći po lokalnom vremenu u srijedu, vjerojatno od iskre nastale lemljenjem željeza prilikom popravka jednih vratiju.

Radnici ondje rade za šest eura dnevno, bez posebne zaštite protiv otrovnih plinova, a nisu dobili ni upute za evakuaciju u slučaju požara.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 14.5.2015. u 09:35