Vaclav Klaus: Sve zemlje Evrope će na kraju napustiti EU

tačno.net
Autor 7.10.2013. u 15:37

Vaclav Klaus: Sve zemlje Evrope će na kraju napustiti EU

Bivši predsjednik Češke Vaclav Klaus izjavio je na promociji njegove knjige “Češka na raskrsnici” da će na kraju cijela Evropa napustiti projekat Evropske unije

Bivši predsjednik Češke Vaclav Klaus izjavio je na promociji njegove nove knjige “Češka na raskrsnici”, održanoj u Pragu, da će na kraju cijela Evropa napustiti projekat Evropske unije (EU) i da će se Evropa razvijati na drugačiji način od sadašnjeg, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi ne samo da želimo da Češka napusti EU. Mi želimo da Evropsku uniju napusti cijela Evropa. Ja zaista mislim da će cijela Evropa napustiti EU i da će ostaviti evropsku gospodu da sjede u Briselu. Evropa će u budućnosti krenuti drugim smjerom”, rekao je Klaus.

Knjigu “Češka na raskrsnici: Vrijeme za odluku”, Klaus je napisao sa još nekoliko saradnika iz svog evroskeptičnog, konzervativnog Instituta Vaclava Klausa.

Također, Klaus, kao jedan od najpoznatijih euroskeptika među šefovima država i vlada EU-a, dok je bio 10 godina na čelu Češke, izjavio je da se ništa strašno ne bi desilo da Češka izađe iz EU-a.

“Nakon istupanja Češke iz EU ne bi se desilo ništa katastrofalno. Mislim da ne bi stali tramvaji, tekla bi voda i bilo bi struje”, kazao je Klaus.

tačno.net
Autor 7.10.2013. u 15:37