Veličanje džihadista: Zatvorena džamija u Njemačkoj navodno bliska IS-u

tačno.net
Autor 6.12.2014. u 10:31

Veličanje džihadista: Zatvorena džamija u Njemačkoj navodno bliska IS-u

Njemačka policija je naredila zatvaranje džamije u Bremenu, na sjeveru Njemačke, za koju se sumnja da podržava džihadističku skupinu Islamska država (IS), rekao je u petak jedan dužnosnik mjesnih vlasti.

Grad država Bremen je također zabranila udrugu povezanu s džamijom, Klub kulture i salasfističkih obitelji (KuF), precizirao je ministar unutrašnjih poslova Bremena Ulrich Maurer, prema priopćenju.
Udruga je također osumnjičena za propagandu IS-a, a njezini uredi su pretraženi, kao i 17 stanova.

Maurer je u priopćenju istaknuo da ne toleriraju tu vrstu udruga, te objasnio da koriste sva pravosudna sredstva za zabranu takvih udruga kako bi izbjegli atentate u Njemačkoj i odlaske u ratne zone budućih džihadističkih boraca.

Propovijedi u toj džamiji su veličale džihadiste u Siriji, smatrane »modelima«, precizira se u priopćenju mjesnih vlasti.
Do sada je 15 osoba iz Bremena otišlo u rat u Siriji i svi su bili članovi ili bliski udruzi KuF, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova.

Njemačka procjenjuje da se 550 njezinih državljana pridružilo džihadistima u Iraku i Siriji i najmanje 60 ih je poginulo.
Njemačka je u rujnu na svom teritoriju zabranila svaku podršku, novačenje ili propagandu džihadističke organizacije.

novilist.hr

tačno.net
Autor 6.12.2014. u 10:31