Venecuela: Pretresi posle pokušaja atentata na predsednika

tačno.net
Autor 6.8.2018. u 09:28

Venecuela: Pretresi posle pokušaja atentata na predsednika

Istražitelji u Venecueli tragaju za napadačima koji su pokušali da ubiju predsednika Nikolasa Madura s dronovima napunjenim eksplozivom, pretresaju hotele, oduzimaju vozila i ispituju privedene osumnjičene.

Socijalistička vlada u nedelju je saopštila da su privedeni osumnjičeni kovali zaveru s drugima u Majamiju i u glavnom gradu susedne Kolumbije, ali nije dala konkretan dokaz za te navode.

Opozicione vodje kritikovale su Madura zbog toga što uglavnom optužuje svoje političke protivnike i upozorili su da bi on mogao da iskoristi napad da dalje uguši svoje kritičare.

Maduro i njegovi saveznici kažu da je napad direktan dokaz da postoji medjunarodni plan da se sruši njegova socijalilstička vlada, navodeći da odgovor vojske na napad pokazuje da on i dalje uživa vernost vojnika u Venecueli.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Luis Reverol rekao je juče da je u pitanju teroristički napad i da bi moglo da usledi još hapšenja, prenela je agencija AP.

Dve eksplozije odjeknule su u subotu dok je Maduro govorio na vojnoj ceremoniji koju je prenosila državna televizija.

Predsednik Venecuele je nakon toga izjavio da je preživeo napad dronom, a za atentat u Karakasu optužio je kolumbijskog predsednika Huana Manuela Santosa.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Luis Reverol je rekao da je drugi dron udario u obližnju zgradu i eksplodirao.

Maduro je nepovređen u napadu, a prema navodima zvaničnika povređena su sedmorica pripadnika snaga bezbednosti od kojih su trojica zadobila teže povrede.

RSE

tačno.net
Autor 6.8.2018. u 09:28