Više osoba povrijeđeno u ‘sumnjivom’ napadu u Jerusalemu

AJB
Autor 6.2.2020. u 09:09

Više osoba povrijeđeno u ‘sumnjivom’ napadu u Jerusalemu

Foto: EPA

Izraelska policija je saopćila u četvrtak ujutro da vodi istragu za “teroristički napad” nakon što se automobil zaletio u autobusku stanicu u Jerusalemu i povrijedio 14 ljudi.

“Policijske snage i spasilačke ekipe stigle su na mjesto događaja i pokušavaju pronaći automobil. U toku je istraga za teroristički napad”, rekao je glasnogovornik policije Mickey Rosenfeld, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Izraelske službe saopćile su kako je 20-godišnjak u kritičnom stanju nakon incidenta u ulici Davida Remeza, koji se dogodio oko 1:45 sati ujutro, i da je prevezen u medicinski centar Shaare Zedek.

Drugi 20-godišnjak prevezen je u bolnicu Hadassah zbog “umjerenih” povreda, dok je preostalih 12 osoba zadobio lakše povrede.

Povrijeđena dvojica vojnika

Pješaci su stajali na autobuskoj stanici u blizini Prve stanice, popularnog zabavnog centra, kad je vozilo naletjelo na njih.

Izrael je incident okarakteriziro kao napad Palestinaca, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Policija je saopćila da je napadač pobjegao sa mjesta događaja, nedaleko od arapske četvrti u istočnom Jerusalemu.

Medicinske službe navode da su među povrijeđenim dvojica vojnika, za koje je glasnogovornik vojske izjavio da su izašli u grad pred ceremoniju polaganja zakletve.

AJB

AJB
Autor 6.2.2020. u 09:09