Vitalij Kličko odlučuje tko će formirati novu ukrajinsku vladu

Autor 28.10.2012. u 12:42

Vitalij Kličko odlučuje tko će formirati novu ukrajinsku vladu

Danas se u Ukrajini održavaju parlamentarni izbori. Ankete najavljuju da će se, kao i do sada, glavna bitka voditi među vladajućom Partijom regija predsjednika Viktora Janukoviča i opozicijskom Batkivščinom bivše premijerke Julije Timošenko, ali i da bi o tome tko će formirati buduću vladu mogla odlučiti nova partija, Ukrajinska demokratska alijansa za reforme boksača Vitalija Klička.

Ankete pokazuju i da tek devet posto Ukrajinaca očekuje fer izbore, a 47 posto ne bi bilo iznenađeno neregularnostima, prenose agencije. Prema rezultatima anketa, u novi ukrajinski parlament će ući Janukovičeva Partija regija za koju će glasovati između 23 i 33 posto glasača i Kličkov Udar s oko 17 posto osvojenih glasova.

Opozicijski savez, u kojem su i pristaše Julije Timošenko, dobit će između 15 i 24 posto glasova, a Komunističkoj partiji Ukrajine i nacionalističkoj stranki Svoboda svoj će glas dati između 9 i 13, odnosno 3 i 6 posto Ukrajinaca. U predizbornoj kampanji neki kandidati davali su novac biračima, dijelili hranu, karte za nogometne utakmice, opremali škole, a neki su nudili i janjad.

Agencija VLM

Autor 28.10.2012. u 12:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija