Vojska Ukrajine zauzela grad Nikolayevka, ubijeno 150 proruskih separatista

tačno.net
Autor 4.7.2014. u 10:05

Vojska Ukrajine zauzela grad Nikolayevka, ubijeno 150 proruskih separatista

Prema riječima direktora Centra za vojno-politička istraživanja Dmitriya Timčuka, ukrajinski vojnici su u potpunosti preuzeli grad od separatista

Ukrajinska vojska je u okviru operacija na istoku svoje zemlje zauzela grad Nikolayevka koji su kontrolisali proruski separatisti, a tom prilikom poginulo je blizu 150 osoba.

Prema riječima direktora Centra za vojno-politička istraživanja Dmitriya Timčuka, ukrajinski vojnici su u potpunosti preuzeli grad od separatista. Dodaje da je ukrajinska vojska artiljerijom i avionima napala na šest glavnih kontrolnih tačaka koje su pripadale separatistima. Timčuk ističe kako je tom prilikom uništeno veliko skladište oružja i municije koje su kontrolisali separatisti.

Napominje kako je, prema podacima do kojih je došao, u sukobima dvije strane ubijeno blizu 150 separatista i dvojica ukrajinskih vojnika.

Prema navodima medija u Lugansku, ukrajinska vojska u operacijama koje provodi u tom gradu koristi teško oružje dok su separatisti uzvratili tenkovima.

Već nekoliko mjeseci na istoku Ukrajine vode se sukobi između ukrajinske vojske i proruskih separatista koji žele da se odvoje do Kijeva ili da dobiju veće ovlasti u tom djelu zemlje.

AA

tačno.net
Autor 4.7.2014. u 10:05