Washington: Oko 500 Assadovih pristalica protestovalo ispred Bijele kuće

tačno.net
Autor 10.9.2013. u 07:48

Washington: Oko 500 Assadovih pristalica protestovalo ispred Bijele kuće

Demonstranti poručili Obami da prestane podržavati terorizam

WASHINGTON (AA) – Sirijci nastanjeni u SAD-u protestovali su ispred Bijele kuće zbog moguće vojne intervencije koju Amerika želi sprovesti protiv Sirije.

Oko 500 pristalica sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada i članova neprofitne organizacije “Sirijsko-američki forum”, koja je i organizator protesta, okupili su se ispred Bijele kuće noseći sirijske zastave i postere sa likom Bashara Al-Assada. Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo “Sklonite svoje ruke od Sirije”, “Ne ratu”, “Sirija ima potrebu za mirom, a ne za raketama”,”Držite se dalje od Sirije” i  uzvikivali su slogane “Želimo mir”, “Obama, skloni ruke od Sirije”.

Na konferenciji za medije održanoj tokom protesta, istaknuto je da bi moguća vojna intervencija na Siriji samo prouzrokovala još više stradanja.

“Obama, ti si sa Al-Qaidom ratovao u Afganistanu, a sada ih podržavaš u Siriji. Prestani podržavati terorizam. Bombardovanje Sirije neće zaštiti ljude, nego će biti uzrok još većeg broja ljudskih žrtava”, poručeno je predsjedniku SAD-a u saopćenju.

Potom je grupa protestovala još neko vrijeme ispred Bijele kuće, nakon čega se mirno razišla.

tačno.net
Autor 10.9.2013. u 07:48