GOSTOVANJE PREDSTAVE ”BAJKA KOJU IDIOT PRIČA” U ”AKZENT” TEATRU, BEČ

tačno.net
Autor 20.9.2016. u 11:49

GOSTOVANJE PREDSTAVE ”BAJKA KOJU IDIOT PRIČA” U ”AKZENT” TEATRU, BEČ

Predstava ‘’Bajka koju idiot priča’’, u režiji Emira Kapetanovića, igrat će u ”Akzent” teatru u Beču, 16. oktobra 2016.godine.

Predstava ‘’Bajka koju idiot priča’’ govori o izgubljenom identitetu. Nepoznati čovjek se budi na onom svijetu i shvata da se ne sjeća ko je. Prilaze mu Bog i predstavnici raznih ideologija i svjetonazora i pokušavaju ga obrlatiti da ode sa njima. Da pristane na njihova pravila. Da zaboravi ko je i prihvati nametnutu i ponuđenu verziju sebe i svjetonazora. Da se potčini. Da se odrekne sebe.

Predstava “Bajka koju idiot priča” je bajka za odrasle kroz koju fantastični ansambl, na zabavan način, kroz cirkuske tačke, pjesme i koreografije, nudi pozitivno razrješenje za našu budućnost.

U predstavi igraju: Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Dragan Jovičić, Admir Šehović i Moamer Kasumović. Predstava je inspirisana skicama za dramu “Bajka koju idiot priča” Lane Bastašić.

”Akzent” teatar u Beču je postao mjesto bogate kulturne razmjene. “Akzent” godišnje posjeti preko 100.000 ljudi, uključujući i hiljade ljudi s naših prostora koji u teatru “Akzent” imaju jedinstvenu priliku da gledaju predstave renomiranih pozorišta i koncerte vrhunskih umjetnika s prostora bivše Jugoslavije. Na istim daskama sarajevska predstava ”Žaba”, po tekstu Dubravka Mihanovića, u režiji Elmira Jukića, gostovala je davne 2010.godine.

Predstava počinje u 19:30 sati,  u teatru “Akzent”, Beč (Theresianumgasse 18).

tačno.net
Autor 20.9.2016. u 11:49

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija