Dvije radnice povrijeđene u pokušaju da probiju policijski kordon ispred Skupštine TK

tačno.net
Autor 11.2.2015. u 15:24

Dvije radnice povrijeđene u pokušaju da probiju policijski kordon ispred Skupštine TK

Dvije radnice Fabrike obuće Aida povrijeđene su u današnjem pokušaju probijanja policijskog kordona ispred Skupštine TK. Njima su pomoć ukazali ljekari iz Doma zdravlja Tuzla.

zena-hitna-1

Nezadovoljni radnici okupili su se ispred Skupštine TK, a nakon što im je rečeno da predsjednik Senad Alić nije na radnom mjestu odlučili su da pokušaju ući u skupštinske prostorije.

Na tom putu su im se ispriječili službenici MUP-a TK, a u naguravanju su dvije radnice povrijeđene, od kojih je jedna, kako je izjavila, dobila udarac nogom u stomak.

Mučna situacija podsjetila je na februar prošle godine, a službenici policije očito su dobili naredbu da osujete svaki pokušaj radnika da uđu u prostorije Skupštine TK.

tuzilastvo-tk-2

 

Nakon toga strasti su se donekle smirile, a nezadovoljni radnici najavljuju da će i spavati ispred Skupštine TK ako to bude potrebno.

Do kraja dana trebao bi biti organizovan sastanak sa predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i mandatarom za sastav nove Vlade TK Begom Gutićem. Radnici poručuju kako neće odustati od svojih zahtjeva i da napokon vlast treba početi rješavati njihove nagomilane probleme.

 

 

tačno.net
Autor 11.2.2015. u 15:24