Novi protesti u Tuzli: Stotine radnika traži ispunjavanje februarskih zahtjeva

tačno.net
Autor 30.7.2014. u 12:56

Novi protesti u Tuzli: Stotine radnika traži ispunjavanje februarskih zahtjeva

Nekoliko stotina obespravljenih radnika uništenih preduzeća s područja Tuzlanskog kantona (TK), okupljeni oko Sindikata solidarnosti, zajedno sa Plenumom građana i građanki TK-a, okupilo se danas ispred pravosudnih institucija u Tuzli kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo zbog situacije u zemlji, ali i u ovom kantonu.

Protesti su počeli u 9 sati ispred Kantonalnog suda i Tužilaštva, a nakon toga će se demonstranti uputiti do zgrade Skupštine TK-a i onda se simbolično, u 5 do 12, okupiti na Trgu slobode.

Kako navode, nema novih zahtjeva nego se radi o zahtjevima koji su proizašli i iz protesta, Plenuma i svega što se događalo poslije februarskih demonstracija.

Današnjim protestima žele iskazati nezadovoljstvo zbog nerješavanja ključnih ekonomskih problema i zbog činjenice da se ništa nije promijenilo od februarskih protesta.

Predstavnici Sindikata posebno će ukazati na problem radnika tuzlanskog Polihema koji, i pored pravosnažnih sudskih presuda, ne mogu naplatiti svoja potraživanja.

Podsjetimo, novi saziv Vlade TK-a na početku svog mandata obećao je pokretanje proizvodnje u Diti i Konjuhu, usvojeni su programi revitalizacije, ali sve je to još mrtvo slovo na papiru.

Demonstranti nose transparente na kojima piše: “Ljudi, a ne nacije”, “Stop kriminalu”, “Sukob klasa, a ne naroda”.

AA

tačno.net
Autor 30.7.2014. u 12:56