Otvorena trening kuća za mlade “LABIRINT”

tačno.net
Autor/ica 29.5.2015. u 17:02

Otvorena trening kuća za mlade “LABIRINT”

Prva trening kuća za mlade „LABIRINT“ u petak 29. maja 2015. godine otvorila je svoja vrata za sve mlade i organizacije vladinog i nevladinog sektora kojima su mladi ciljna grupa u njihovom djelovanju.

Prilikom ceremonije otvaranja  nove ustanove za mlade, prisutne je pozdravila Jasna Jašarević izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice, zahvalivši se partnerima, koji sa razumijevanjem prihvataju rad i aktivnosti, u nastojanju, da mladima omoguće lakši život u zajednici.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, zahvaljujući se partnerima, i uposlenicima Fondacije tuzlanske zajednice, pozdravio je prisutne i mlade koji na najbolji mogući način koriste raspoložive fondove i resurse grada Tuzla. Kao lični doprinos, novootvorenoj ustanovi, gradonačelnik Imamović je donirao određeni broj knjiga iz vlastite biblioteke, koje će služiti korisnicima trening kuće za mlade „LABIRINT“. Koordinator trening kuće za mlade Sanela Karić, gradonačelniku Imamoviću uručila je Zahvalnicu, za doprinos i pomoć koje je pružio Grad Tuzla.

Trening kuća se nalazi u JU OŠ Simin Han gdje su nakon presjecanja vrpce prisutni obišli prostorije i uvjerili se na licu mjesta kako je zapušteni prostor škole dobio novi, fukncionalan i moderan izgled, od koga će svi mladi Grada Tuzle i šire imati korist.

Fondacija tuzlanske zajednice je prva fondacija za razvoj lokalne zajednice u BiH osnovana s ciljem pružanja podrške razvoju civilnog sektora na području Tuzle. Stvaranjem partnerstava sa društveno odgovornim firmama, porodicama, pojedincima i javnim institucijama, zalažu se za razvoj dugoročnih, nezavisnih fondova koji će služiti za razvoj zajednice.

tačno.net
Autor/ica 29.5.2015. u 17:02