“Popij čaj za tuzlanskog pujdu”

tačno.net
Autor 15.1.2015. u 13:38

“Popij čaj za tuzlanskog pujdu”

Inspirisani radom volontera drugih država, koji tokom ove nemilosrdne zime pomažu napuštenim životinjama, neformalna grupa građanki i građana Tuzle, ljubitelji životinja, organizuju humanitarnu akciju “Popij čaj za tuzlanskog pujdu”
Naime, riječ je o akciji koja će se održati u nedjelju, 18.01..
U dvosatnom druženju moći ćete popiti čaj, a sav prihod od istog ide za pse lutalice. Ukoliko pak ne pijete čaj, tu će biti volonteri, koji će skupljati dekice, hranu, “marku-dvije” za sve napuštene pse koji se bore s hladnim noćima.

zima1

Svi smo upoznati s problemom pasa lutalica. I svi smo ljuti i razočarani što se rješavanje tog problema ne može desiti preko noći. Jedni ih se boje pa ih ne žele oko sebe, drugi su indolentni, a treći, koji ih vole, ne žele ih vidjeti nesretne, bolesne, povrijeđene na ulici.
Jesmo li se ikad zapitali, nađe li baš svaki pas zalogaj tokom dana, nađe li baš svaki od njih suh ćosak u kojem će mirno provesti noć, šta je s povrijeđenim psima o kojima niko ne brine, jesu li njihove rane manje bolne?!

U našem gradu, u svakoj mahali, postoje ljudi, koji nisu članovi udruženja za zaštitu životinja, ali koji se ipak, na razne načine bore za takve pse, za pse koji nemaju svojih staratelja.

zima3
Ako ste nekad razmišljali o tome da pomognete na bilo koji način, a niste znali kome da se obratite, mi vas pozivamo na čaj u Caffe Pizzeriju “Gajba” u Cipelićima, u nedjelju 18.01. od 12.oo do 14.oo časova. Ponesite sa sobom bilo šta, stari hljeb, kesicu riže ili makarona, konzervicu, dekicu, plišanog medu, ili toplu riječ za sve volontere koji bezgranično pomažu ovim životinjama. Popijte topao čaj za pujde, a svaki fening će se iskoristiti za njih. Dođite, upoznajte nas, a mi vam obećavamo da ćemo vašu ljubav i brigu prenijeti njima. Mi znamo da je i njima hladno, da su i oni gladni.

Dakle, Caffe Pizzerija “Gajba”, Cipelići, nedjelja, 18.01., od 12.oo do 14.oo.

Vidimo se !!!

 

tačno.net
Autor 15.1.2015. u 13:38

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija