Predstava “DAME BIRAJU” u Tuzli

tačno.net
Autor 28.9.2015. u 10:51

Predstava “DAME BIRAJU” u Tuzli

Nakon osvojenih nagrada ALTTEATAR sa predstavom „Dame biraju“ kreće na turneju po  Bosni i Hercegovini.

Predstava koja je ovoga proljeća oborila sve rekorde gledanosti, te u tri mjeseca doživjela 25 izvođenja sa preko 6.000 gledaoca, kreće na turneju u 10 bh gradova.

Dame biraju igraće u deset gradova i to uglavnom u dva termina. Naime, dnevni termini su rezervisani za posjetu srednjoškolaca, dok će u večernjim terminima predstavu moći pogledati svi ostali koji to žele, naglasili su u ALTTEATRU.

Predstava će 30.09.2015. gostovati u Tuzli u Bosanskom Kulturnom Centru Tuzla. Izvođenje za srednjoškolce zakazno je za 13:00 sati, dok je večernji termin rezervisan za sve ostale s početkom u 20:00 sati.

Realizaciju predstava za srednjoškolce podržala je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, ured za odnose s javnošću, a preporuku su dala resorna ministarstva za obrazovanje.

Podsjetimo, pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorica mladića rješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje da li je rješenje problema odlazak negdje drugo ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život gdje će se upravo o ovoj temi razgovarati sa srednjoškolcima nakon odigrane predstave kako bi ih se potaklo na odgovornije ponašanje u društvu kojem žive.

O svemu tome više možete pronaći na www.altteatar.com ili putem društvenih mreža na kojima je Altteatar prisutan – Facebook, Twitter i Instagram.

tačno.net
Autor 28.9.2015. u 10:51